Härlig naturnära sommarfest

Härlig naturnära sommarfest

pexels-photo-338609Våren är här och det känns att det inte är långt kvar till sommaren. Och vad är det många vil göra på sommaren? Jo, bjuda in till en härlig sommarfest! Med fantasi och massor av saker som du kan hitta i naturen skapar du den perfekta sommardukningen! 

Vi har tidigare skrivit om bästa tipsen för en fest med mycket skratt, men nu ska det handla om hur du fixar bästa dukningen till sommarfesten, som vi såklart hoppas är fylld av skratt och skoj!

Få till en naturnära dukning till bordet

Sommaren handlar mycket om att komma nära naturen och vistas utomhus så vad är då bättre än att försöka duka upp till fest utomhus. Men den svenska sommaren är inte alltid att lita på så det kan vara bra att ha backupplanen att vara inomhus, eller att sätta upp ett stort vattentätt partytält fyllt med filtar och tända ljus, allt för att få till den rätta sommarkänslan. Men istället för att bara duka upp till en klassisk dukning med servetter, glas och tallrikar kan man bege sig ut i naturen och lägga fina saker därifrån på bordet. Man kan tänka att man gör dukningen till en förlängning av naturen, något som Linnea Persson som GP skriver om gjort i sin halloweendukning med inspiration från skogen. Att duka med naturen som hjälp funkar egentligen till alla typer av tillställningar och det gäller bara att låta fantasin flöda. Och plocka in det man tycker är snyggt för att placera som bordsdekorationer, i glas och kanske till och med hängandes över bordet.

”Jag gillar att ta in mossa på olika sätt. Ofta inleder jag med att ta en sväng i skogen och samlar material som hör till den aktuella årstiden.Var påhittig och våga tänka utanför ramarna. Ibland är det det lilla extra som blir pricken över i”, säger Linnea till i artikeln.