Funderar du på att ställa till med en färgsprakande och minnesvärd nyårsfest i år? Då är du inte ensam. Här kommer några användbara tips och råd kring hur du ordnar årets bästa fest.

nyårÅrets sista dag brukar firas med en ordentlig fest. Har du ont om tid att planera eller är ute i sista minuten är det enkelt att kvickt och lätt beställa allt du behöver på Fyndiq.se, fyndigt eller hur! Det blir dessutom billigt utan att tumma på kvaliteten.

Dukningen

Det är naturligtvis A och O med en riktigt glamourös nyårsdukning. Här gäller det att inte spara på krutet utan ösa på med glitter och guld. Att planera efter ett givet tema är en riktigt god idé. Vem skulle överhuvudtaget kunna glömma en Star Wars-fest? Se bara till att Obi Wan Kenobi och Chewbacca får tillräckligt med utrymme kring bordet. Glöm inte meddela gästerna vilket tema som gäller så att de kommer utklädda till partyt. En stilig dukning gör halva jobbet och du kan ägna mer tid åt din maskeradkostym.

Menyn

Det bästa med nyår är att det egentligen inte finns några regler utan alla firar precis som de själva vill. Alltifrån dukning till val av lokal och hur menyn ska se ut är upp till var och en. Känner du för att bjuda på hummer, ostron eller oxfilé ska du naturligtvis göra det även om ett buffébord med olika sorters tilltugg faller Darth Vader minst lika väl i smaken. Tänk dock på att du har koll på eventuella allergier och intoleranser. För att undvika revolt är det också bra att bjuda på en välsmakande efterrätt.

Atmosfären

Ett riktigt bra tips är att lysa upp festlokalen riktigt ordentligt. Dina gäster ska hitta rätt och grannarna ska veta vilket hus som kommer att ha årets bästa fest! Det är minst lika viktigt att tänka på vett och etikett med ett rejält dansgolv i vardagsrummet så att Han Solo och prinsessan Leia har gott om utrymme att ta ut svängarna ordentligt. Bjud på dig själv och Gott Nytt År!