Har du svårt att bli av med envisa fettdepåer på kroppen eller vill du bara slanka till dig lite inför en fest? Då kan fettfrysning vara ett alternativ. Fettfrysning, även kallat Coolsculpting, är en effektiv och skonsam metod för att bli av med fett och metoden är populärare än någonsin.

Coolsculpting är en metod som är relativt ny på marknaden, men som har fått mycket uppmärksamhet under de senaste åren. Metoden går ut på att med hjälp av hög kyla se till att frysa bort fett och därmed också se till att fettceller dör. Detta leder i sin tur till att du kan bli av med fett, utan att behöva lägga dig under kniven. Metoden är betydligt mer skonsam än fettsugning och fungerar bäst på områden som annars är svåra att bli av med själv, t.ex. den envisa dubbelhakan eller de där ridbyxlåren som inte försvinner – hur mycket du än tränar.

frysa fett på magenBehandlingsområden och resultat

Coolsculpting kan användas på flera olika områden på kroppen. De vanligaste behandlingsområdena är dock:

  • Dubbelhaka
  • Gäddhäng
  • Kärlekshandtag
  • Putmage
  • Ridbyxlår

Vilket resultat du kommer att få är väldigt individuellt och beror på hur många behandlingar du genomför. Eftersom fettceller är mycket känsliga för hög kyla så blir dock resultaten oftast väldigt bra, men syns först efter cirka 3-6 veckor. Detta är en metod som kräver tålamod, så om du vill vara snygg till sommaren är det bäst att vara ute i god tid. Räkna med att du kan se ett 80 % resultat efter cirka två månader efter ditt behandlingstillfälle. Sammanlagt tar processen (från början till slut) cirka fyra månader att genomföra. Området som behandlas får en minskning av 20-25 % fett.

Det finns flera kliniker och salonger runt om i Sverige som erbjuder så kallad Coolsculpting. Det enda du behöver göra är att vända dig till en klinik som du känner dig trygg med och därefter gå igenom en konsultation. De flesta områden på kroppen kan behandlas enkelt och metoden är smärtfri. Naturligtvis kommer du att känna en ordentlig kyla på området som behandlas och efter behandlingen kan området vara rött, mer än så behöver du dock inte utstå.