Medium kan hjälpa när ingen annan kan

Medium kan hjälpa när ingen annan kan

Att ta hjälp av ett medium eller en så kallad ”spådam” har blivit allt mer vanligt på senare tid. I takt med att information, erfarenheter och trender delas via exempelvis Youtube och Facebook, har nyfikenheten för det andliga exploderat. Det som förr var en ganska smal nisch, har i dagsläget förvandlats till en växande bransch tack vare sociala medier och ett ökande intresse för det okända.

Att anlita ett medium går att göra på många olika sätt och av många olika anledningar. Ett medium har olika tillvägagångssätt för att utöva sin andliga kontakt och många gånger har kunder blivit positivt överraskade över att deras medium kunde hjälpa till på olika sätt. I västvärlden är vi mer sekulariserade och använder oftast medium som en sista utväg eller bara som ren underhållning, medan man i andra kulturer tar medium och andlighet på mycket större allvar.
Allt ifrån astrologi till användning av stenar och kristaller är mycket vanligare och en mer självklar metod i exempelvis Indien, än här i Sverige.

Hur kontaktar man en spådam?

kristallkulaMan kan kontaka spådam via telefon, mail eller videosamtal. Beroende på hur du som kund föredrar din session kan du hitta rätt spådam för dig, antingen via hemsidor som arbetar med olika typer av spådamer och medium, eller via annonser och reklam av olika slag. En del marknadsför sig via Youtube och andra är mer traditionella av sig och använder exempelvis annonser i tidningar eller på hemsidor som Blocket. Många har även en egen hemsida som går att hitta via en sökning hos sökmotorerna.

Varför anlita medium?

Det finns mängder av anledningar till varför man vill anlita ett medium. De vanligaste orsakerna är oftast för att få svar på frågor som rör kärlek, pengar och hälsa, men även för att hitta bortsprungna djur eller försvunna familjemedlemmar. En del är bara nyfikna på sin framtid och vill få tips eller råd om olika val i livet, medan andra vill få svar på komplicerade frågor.

Vilka arbetssätt använder sig en spådam av?

handläsningDet finns många olika sätt som en spådam kan ta kontakt med andevärlden på. Alla som jobbar med spådom och andar är unika och har olika fallenhet för olika metoder. Som kund kan man med fördel välja ett medium som använder en metod som man gillar bättre än andra. Exempel på dessa metoder kan vara:
– tarotkort
– runor
– handläsning
– te eller kaffesump
– kristaller
Genom dessa metoder kan en spådam tolka utfallen utifrån sin intuition och vad hon eller han kan utläsa från resultatet av metoden. Vissa hör röster eller ser bilder i huvudet, medan andra bara får en känsla i kroppen som kan te sig olika för olika medium.

Viktigt att tänka på när du vill bli spådd

Att arbeta som medium är en diffus roll och därför går det inte att utvärdera vem som är ett äkta medium och inte. Förekomsten av bluffmedium är därför ganska stor. Som kund bör man kunna kräva att få sin session på ett lättförståeligt och ärligt sätt. Många medium som arbetar via telefon får betalt per minut och kan därför ta till fula knep för att få kunden att hänga kvar i luren så länge som möjligt.