Zlatan sätter nya rekord i Manchester United

Zlatan sätter nya rekord i Manchester United

Zlatan har bara spelat för Manchester United i nära 3 månader och har redan hunnit skriva historia i Premier League. Samtidigt bröt den svenske spelaren sin måltorka efter tre matcher. Men nu ryktas det om att han kommer att lämna redan i sommar – bara ett år efter han skrev på för den engelska storklubben.

Ny i England

Det var under sommaren som Zlatan skrev på ett kontrakt för den engelska storklubben Manchester United. Tillsammans med José Mourinho som var Zlatans tränare under hans period i Inter skulle de två återigen ta United till toppen av ligan. Men nu kommer uppgifter om att Zlatan kan komma att lämna klubben redan i sommar. Det är den amerikanska fotbollsklubben Los Angeles Galaxy i MLS-ligan som enligt uppgift har erbjudit ett kontrakt till stjärnspelaren med start redan från i sommar. Zlatan kom till Manchester United efter fyra år i den franska toppklubben PSG – där de vann ligan varje år.

Långvarig måltorka

Det skrevs mycket inför Zlatans byte till Manchester United. De flesta 13563365-zlatan-ibrahimovizväntade sig att svensken skulle göra samma succé som han gjorde då han spelade i den italienska, spanska och franska ligan. Men efter en lyckad inledning med flera mål under de första matcherna i Premier League följde en långvarig måltorka under sju matcher. Något som möjligtvis kan förklara spelarens intresse i att söka sig till en annan klubb.

Bröt måltorkan och skrev historia

Men efter sju matcher släppte måltorkan för Zlatan. Det var mot Swansea som United avslutade matchen med 1-3 efter fulltid. På grund av den långvariga måltorkan förändrades oddssättningen om Uniteds chanser till vinst. Mer om Unibet odds på fotboll går att hitta på deras hemsida. Totalt gjorde Zlatan 3 mål under matchen – vilket även var det 25 000:e målet i Premier Leagues historia. För Zlatans egen del var det mål nummer 400 i klubbsammanhang. Det var däremot inte det första rekordet som Zlatan slog i klubben. Redan innan hans första match slog Zlatan rekord via klubbens Instagram-konto. Det var under hashtagen #mufc som Zlatan slog ett nytt sociala-medier rekord. Bilden som publicerades då han anlände till Old Trafford blev den mest populära Instagram-bilden genom tiderna.