Nöjet att få en bra present

Nöjet att få en bra present

I detta inlägg skriver vi om presenter och hur dessa kan vara svåra att få till ibland, men hur de, när de lyckas, kan vara väldigt speciella och fina. Vi skriver om godisboxar och barnkalas, donerade klassresepengar till sjuk rektor och hur billiga presenter faktiskt kan ha mer tanke bakom sig än en dyr.

babypresentenIbland är det svårt att komma på vad man ska ge någon i present. Ska en ge presentkort, något roligt, en nyttig sak eller kanske bjuda på mat någonstans? Det är ofta många frågor som trängs i huvudet och det är inte alltid som det blir något riktigt bra utav det – men ibland händer det.

I denna artikel kan vi läsa hur en skolas avgångsklasser skänkte sin rektor alla sina klassresepengar efter att de fått reda på att hon kämpade mot en ovanlig form av cancer – vilken fin och omtänksam present! Det kändes nog rätt i hjärtat hos många elever.

Om man sedan vill ge en speciell och personlig present kan man med fördel ge en present från Godisboxen, och få denna avlämnad och skickad direkt till den berörda personen. Också riktigt fint.

Ibland räcker lite långt – det gäller att ha fantasi

I Metro kan vi vidare läsa att det blir dyrare och dyrare priser på barnkalaspresenter och att det med all rätt borde räcka att ge något för en femtiolapp och inte behöva kosta på 200 kronor på ett presentkort till ett barn som går i samma klass som sitt eget barn. Det blir många bäckar små och då särskilt när ens barn kanske går på flera kalas i rad. Detta blir förmodligen väldigt jobbigt för en familj som har en mer ekonomiskt trängd situation. Det är givetvis upp till föräldrarna att se till så att detta inte går ut över en eller flera familjer eller barn, i slutändan kan det ju bli så att ett barn som har det sämre ekonomiskt inte kan gå på alla kalas som hen vill utan att känna sig fattig exempelvis.

Sedan går det ju att hitta en fin present för under 50 kronor om man som presentköpare har lite fantasi och tänker utanför banorna – det vill säga kreativt.